2017

Dadara

Burning Man Solipmission Lecture (lezing)

2017 Sep 30 - 2017 Sep 30

Dadara Mandalara’s: ‘Open your mind - So we can use your data’Dolgedraaide mandala’s voor een doorgedraaide wereld


Dadara is net terug van het Burning Man Festival, waar hij gedurende het gehele festival 24/7 in de woestijn met een kleine crew opgesloten zat in een grote zwarte doos voor zijn Solipmission project. Binnenin creëerden zij een virtueel Burning Man, puur gebaseerd op wat bezoekers hun vertelden. Een Trip to Outer Reality.

In deze op hol geslagen tijd, waarin de ‘Fear of Missing Out’ het nieuwe mantra is, benadert Dadara (Daniël Rozenberg) social media, artificial intelligence en big data als een meditatief rustpunt. Zo ontsluit hij een geheel eigen wereld die onze dagelijkse realiteit niet ontkent, maar juist onderdeel maakt van een Trip to Inner Reality.

Dadara's mandalara’s zijn een moderne remix van een eeuwenoud fenomeen. Extreem gedetailleerd en handgeschilderd in een stralend kleurenpalet, betoverend en hypnotiserend. De mandalara's zijn stuk voor stuk unieke werken.

Uit onze serie ‘Open your mind – So we can use your data’ heeft Marcel Wanders persoonlijk zes werken geselecteerd die zijn uitgevoerd als signature carpets met een diameter van van 2,5 meter. Moooi presenteert de 'Open your Mind' signature carpets tegelijk met opening van de originele werken bij KochxBos Gallery, de twee openingen zijn om de hoek bij elkaar.


Dadara's artistieke ontwikkeling is een fascinerende reis, ontsprongen aan de Amsterdamse house-cultuur eind jaren tachtig. Flyers, platenhoezen en crying baby-speakers markeerden de start van een indrukwekkende carrière als ideeënbedenker, cartoonist en schilder. Na de eeuwwisseling richtte Dadara zich meer en meer op extravagante installaties en performances in de publieke ruimte. Met zijn Mandalara’s kijkt Dadara weer naar binnen, op zoek naar orde in een veranderende wereld.Dadara-boek 'Open your mind- So we can use your data'

In februari 2018 verschijnt bij KochxBos Publishers 'Open your mind - So we can use your data'. Alle hoogtepunten van Dadara's artistieke carrière in een luxe hardcover boek van 196 pagina's. Van de crying baby speaker tot de enorme installaties tijdens het Burning Man festival in Nevada, USA.

Gesigneerde versie bij voorintekening
Bij voorintekening kost het boek slechts €35,- i.p.v. €45,- en zal Dadara jouw exemplaar bovendien persoonlijk signeren. Voorintekenen doe je op www.dadarabook.com.- Expositie Originele werken 01 t/m 21 oktober 2017
Opening bij KochxBos Gallery
zaterdag 30 september van 16:30- 20:00 uur

- Expositie Carpetten
Opening bij Moooi - Marcel Wanders
om de hoek bij KochxBos Gallery
simultaan zaterdag 30 september van 18:00- 20:00 uur
 

Burning Man Solipmission Lecture (lezing)