https://kochxbos.com/112/records/2433/_cache/1600w/Elementaire_beroepen_Houllebecq.jpg,https://kochxbos.com/112/records/2433/_cache/1200w/Elementaire_beroepen_Houllebecq.jpg,https://kochxbos.com/112/records/2433/_cache/640w/Elementaire_beroepen_Houllebecq.jpg,https://kochxbos.com/112/records/2433/_cache/280w/Elementaire_beroepen_Houllebecq.jpg,Jed Martin '' | 0 |  |  | SOLD
 

2018

Jed Martin

Jed Martin 'Travail Humain II'

2018 Jun 30 - 2018 Jul 21

Waar/schijnlijk ronddwalen in Jed Martins atelier

KochxBos Gallery presenteert de nieuwe expositie van Jed Martin, die de eerste solo expositie in 2016 van deze buitengewone Franse kunstenaar opvolgt. Voor Travail Humain II wordt de galerie omgebouwd naar Martins atelier waarbij ook zijn nieuwste werken te zien zijn. Een ervaring waarbij je werkelijk kunt ronddwalen in de wereld van Jed, zoals beschreven in het boek 'La Carte et le Territoire' / 'De kaart en het gebied' van Michel Houellebecq.

In Houellebecqs 'De kaart en het gebied' treedt de kunstenaar Jed Martin op als hoofdpersonage. Houellebecq beschrijft de huidige samenleving op een kritische manier, en speelt met het onderscheid tussen schijn en werkelijkheid. Dit gegeven wordt tijdens deze expositie doorgezet. In de nu aankomende expositie wordt de galerie geheel omgebouwd naar het atelier van Jed. Je dwaalt rond in zijn wereld, waarbij je je afvraagt wat schijn is, en wat werkelijk.

Als student maakte Jed Martin een reeks van meer dan 10.000 foto’s van alledaagse objecten, maar het bekendst werd hij met de foto’s van landkaarten, 'La carte est plus intéressante que le territoire'. Voorafgaand aan de serie 'Bedrijfscomposities’ maakte Jed de reeks 'elementaire beroepen’, een project dat ingegeven werd door de mooie gedachte dat elke samenleving gekarakteriseerd kan worden door enkele tientallen 'typische beroepen’. Kunsthistorici beweren dat al Jeds werkstukken, ondanks de verscheidenheid aan dragers, kunnen worden gezien als een eerbetoon aan de menselijke arbeid.

De schilderijen, de Michelinkaarten, de alledaagse objecten, schetsen, kunstenaars benodigdheden, de experimentele timelapsevideokunst en nog veel meer zal vanaf 30 juni te zien zijn.

-------

Jed Martin werd geboren in 1975 in de buurt van Parijs als zoon van een architect en een violiste. Zijn jeugd bracht hij hoofdzakelijk door met het tekenen van bloemen en landschappen. Na aanvankelijk als objectfotograaf te hebben gewerkt voor enkele agentschappen, boekte hij zijn eerste succes in de beeldend kunsten met het fotograferen van Michelin wegenkaarten. De Michelin kaarten zijn samen met fragmenten van zijn afstudeerproject, dat bestaat uit 11.000 foto’s van gebruiksvoorwerpen in 2016 bij KochxBos Gallery geëxposeerd. Met zijn schilderijen zal hij nog wereldberoemd worden.

-------

KochxBos Gallery is in 2005 opgericht door Esther Koch en Hans Bos. Een controversiële, kleurrijke, avant-garde galerie in het centrum van Amsterdam. De galerie toont werk van geselecteerde kunstenaars die hen persoonlijk inspireren. Inhoudelijk beweegt de collectie in verschillende richtingen: van conceptuele, maatschappijkritische kunst tot esthetische, psychologische thematiek, van suspense tot knipoog. Uiteenlopend werk dat zich laat binden door figuratieve en technische hoogstaande kwaliteit. Bekende andere namen van KochxBos zijn Ray Caesar, Sarah Maple, Claire Partington, Martine Johanna en Zoé Byland. Naast de galerie publiceert KochxBos Publishers kunstboeken, zoals onlangs van Dadara.

Jed Martin 'Travail Humain II'