SHOWS

 

2020

Martine Johanna

Surrender Dorothy

2020 May 9 - 2020 May 30

Surrender Dorothy - Solo expositie Martine Johanna

!! Let op, deze expositie is verplaatst naar
Opening zaterdag 9 mei 17.00 – 20.00 uur

Za 09 tot en met 30 mei 2020
  
Surrender Dorothy is een verwijzing naar de tekst uit een beroemde scene van the wizard of Oz, waarin in zwarte inktwolken wordt gevraagd om de overgave van Dorothy. 

Het concept bevindt zich tussen fantasie en werkelijkheid en is een ode aan liefde, seksualiteit, verlangen, overgave, dromen, inspiratie en romantiek. Surrender Dorothy staat in deze expositie voor het loslaten van de rede en overgave aan hartstocht. Dit staat in verbinding met de liefde met jezelf; een complexe liefde die vaak door zelfhaat wordt schaduwt. Het verlangen naar de romantische liefde, welke van jongs af aan vooral bij meisjes wordt aangewakkerd, is als het ware de ultieme oplossing voor deze zelfhaat. Deze romantisering die je voor het eerst ontdekt als kind door middel van sprookjes,  romantische verhalen en films nestelen zich diep en welkom in de beeldvorming van wat liefde zal zijn. De ware liefde echter is een spiegel, een oprechte open omarming van jezelf met al je schaduwkanten. De liefde heelt, bevrijdt, inspireert, verbindt en verslindt.

Martine Johanna is beeldend kunstenaar, bekend om haar kleurrijke schilderijen met abstracte en figuratieve elementen. Haar autobiografische werk, schijnbaar luchtig, verkent de dualiteit tussen jeugdige naïviteit en met angst-doorzeefde volwassenheid. De delicaat geschilderde figuren delen een gevoel van volledige onderdompeling in hun eigen “interne psychische landschap.” Martine Johanna heeft internationaal succes en exposeert regelmatig in de VS.